Förpackningsdesign,  Förpackningskonstruktion,  Priser & bedrifter

Åke Sahlins Stipendium

Åke Sahlins Stipendiefond delar årligen ut stipendium till personer som visat särskilt goda färdigheter inom förpackningsområdet och har gjort så sedan år 1976. Stipendiet går att söka av personer som är eller har varit studenter inom förpackning eller av personer som är yrkesverksamma i branschen. Stipendiet är tänkt att användas till att testa nya idéer till förpackningar, utbildning, inspiration och kompetensutveckling. Läs mer och/eller ansök om stipendiet hos Förpackningsgillet. 

Del av min ansökan:
Jag skulle vilja åka till Japan och gå på  TOKYO PACK i oktober år 2022. Min bild av Japanska förpackningar är att de är överlägsna majoriteten av svenska förpackningar när det gäller användarvänlighet och i att skydda produkten. Där de däremot brister är i miljövänlighet då de bland annat använder onödiga(?) mängder förpackningsmaterial. Jag vill lära av deras starka sidor och ta med allt det bästa hem. Pengarna skulle gå till resa, boende, inträde och mat så långt det räcker.

Stipendienämndens motivering:
Årets stipendium på 10000 SEK går till Jenny Noshi, studerande inom förpackningsutveckling/-design på Nackademin, som har uppvisat stort intresse och goda färdigheter inom området. Jenny har rönt framgångar med egna kreationer på förpackningstävlingar och anses av juryn ha en lovande framtid vars utveckling bör stödjas. Jenny har sökt och fått stipendiet för att företa en inspirationsresa till Tokyo Pack 2022, i enlighet med Åke Sahlin-stipendiets anda och syfte.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *